Hot mot tjänsteman...typ.

Jag har precis börjat jobba. Det innebär att jag under min arbetstid fungerar som tjänsteman mot mina elever. Därför får man inte hota mig, får då blir det hot mot tjänsteman. Så fungerar det. Intressant.

En före detta arbetskollegas fru jobbar på en väldigt tuff skola i Malmö där eleverna har fattat galoppen. De vågar inte hota lärarna.

En dag blev en elev fruktansvärt arg på en lärare, är på väg att säga nåt dumt...tänker efter ett litet tag och säger sedan .

- Passa dig, annars...hotar jag att hota dig.

Jag måste erkänna att jag faktiskt blev imponerad av hans sätt att gå runt problemet.


Opassande val av namn.

Pubertalt, men dock.

För drygt 1 1/2 år sedan åkte jag Finlandsfärja med ett stort gäng kamrater (80 personer). På färjan stod några vackra finska flickor och marknadsförde en ny cider. Jag får ögonkontakt med en av flickorna som kommer fram och frågar men söt finsk brytning om jag vill köpa en flaska "Fiz".

Jag började skratta samtidigt som jag blev lite generad och avböjde.

För er som inte kan danska kan jag avslöja att "fisse" är den danska motsvarigheten till det snarlika svenska ordet. Byt ut s mot t och e mot a så fattar ni.

Det hela blev bara värre när en kamrat köpte en hel hink med "Fiz".

Som sagt. Pubertalt, men dock.

Ord som nästan rimmar #11

Åsa-Nisse - Hora-Nisse

Idiot.

- Är du dum i huvudet?

...Var i helvete skulle annars problemet sitta? Jag har aldrig hört talas om nån som är dum i armen...eller ögat...eller blindtarmen.

Det handlar om skor.

Vad skall man säga. Maria Vuitton, det handlar inte om att vinna...det handlar inte om det.

Cloverfield.

Det kommer snart en film till Sverige som heter "Cloverfield". En film som handlar om...diverse otäcka saker (vill inte skriva för mycket eftersom alla kanske inte vet vad den handlar om). Den är filmad på ett sådant sätt att det skall se ut som att den är gjord med handkamera.

Precis som "The Blair Witch Project" menar folk.

Personligen anser jag att den mer påminner om "Cannibal Holocaust".

Jag vet inte varför jag minns allt jag läser om film.

Jag måste verkligen skriva klart min bok "Allt du ville veta om film, men varit för rädd att fråga om" snart... Jag tror den kommer att bli en storsäljare.

Tanten? Du har humor. Glöm aldrig det.

Dumma frågor.

En sak som irriterar mig är när folk ställer dumma frågor. Missförstå mig inte nu, vissa dumma frågor kan vara otroligt underhållande men det är inte de jag menar.

Jag skall förklara.

Jag är ute och går med en kamrat. Jag snubblar till och snavar några steg innan jag återfår balansen. Då ställer han frågan: Snubblade du?

Hänger ni med?

Ja, jag snubblade. Du såg det. Varför frågar du om jag snubblade? Tror du inte dina egna ögon? Vad får dig att tro att jag gjorde någonting annat?

Sådana här dumma frågor är mer frekvent förekommande än man tror, men de flesta väljer att inte tänka på dem. Jag har börjat göra det nu, vilket stör mig.

Spontantal.

Jag var på spontalbak igår. Jag blev ombedd att hålla tal. Jag bad om fem minuters betänketid och höll sedan talet "Hur man vinner framgång hos kvinnor, utan att anstränga sig".

Det gick bra. Folk skrattade och var nöjda. Talet i sig handlar om hur man som kille på bästa sätt tar sig igenom en helkväll och vinner damens hjärta. Jag visar också hur man inte skall göra. Jag driver ganska vilt med oss män helt enkelt.

Efteråt kom en söt liten tjej fram.

- Hej. Det var du som höll talet va?
- Ja.
- OK. Jag har två saker jag måste säga. Ett, det var jättekul.
- Tack så mycket.
- Två. Varför måste du förlöjliga er män på det sättet som du gör? Jag menar ni är ju killar, var stolta istället. Det är bara plumpt att driva med er själva. Eller hur?
- ...ehh.
- I alla fall så var det roligt. Hej då.

Jag vet inte om hon sa det som ett skämt, eller om hon verkligen menade det.

Ibland hör man dumma saker.

Promenerade hem idag efter en lunch med Gonzo & Snaskefar. Går förbi en riktig stekare som snackar i telefon. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om det han sa, men intressant var det. Tänk att sådana människor finns.

- Men allvarligt, man behöver inte ligga med en tjej för att säga att man gjort det.

Intressant. Jag tror dock man måste sätta det inom rimliga proportioner. Man kan ju liksom inte gå och säga att man legat med Britney eller liknande. På sin höjd Gynning, och även det skulle nog tas emot med skeptisk blick. Nej, håll det realistiskt. Det blir bäst så.

På fredag.

På torsdag bjuder jag vinnaren av översättningen på lunch. Det gäller dig Gonzo.

Fredagkvällen gäller fortfarande. Dinner & drinks. Inbjudna: Snaskefar, Gonzo & Bakslag.

Som man sa förr.

Istället för att säga att man tog i hand, sade man skakade tass.

Löjligt mycket tuffare.

Amerikanska filmer där de talar svenska #2

The Producers: Uma Thurman säger "Goddag på dig".
American Gigolo: Richard Gere övar på svenska fraser.

Det har diskuterats om "Den 13:e krigaren" och ja, visst finns det lite språk som kan anses vara svenska. Med tanke på att två svenska skådespelare är med i filmen så borde detta kanske godkännas.

I filmen "Splash" säger John Candy några fraser till en svensk vakt. Jag kommer inte ihåg vad han säger, men anledningen till att han kan svenska förklarar han med att "all the best pornos are from Sweden"

Tanten...tack för ditt inlägg. Jag måste se det avsnittet. Får väl kolla upp vilken säsong det var med i.

Men allvarligt, kan vi inte fler?

Amerikanska filmer där de talar svenska.

Vi har alla sett nån amerikansk film där alla pratar engelska då det plötsligt är någon som säger en mening på svenska. Ibland finns det en orsak, men ibland inte. Jag satte mig och fundera i en minut och kom på följande filmer. Fyll gärna på listan...

- Dum dummare: Bikinitjej på slutet som säger "Hej allihopa"
- Jurassic Park: The Lost World: Peter Stormare svär "Helvetes jävla skit" efter att blivit biten av minidinosaurier
- Minority Report: Peter Stormare sjunger "Små grodorna" innan han opererar in nya ögon i Tom Cruise
- Titanic: Svenska kortspelare samt passagerare
- Beerfest: Svenska laget. Ni fattar när ni ser extramaterialet.
- Stargate: Arkeologen i början. Är det svenska? Ja, jag kan förklara varför en annan gång.

Jag kan fler, men ni andra då...kom igen. Gonzo, Snaskefar...visa vad ni kan! Ni får inte imdb:a dock. Vi är bättre än så.

Bengt & Frank girlie collection

För några år sedan höll jag och en arbetskollega på att starta ett klädmärke med namnet "Bengt & Frank girlie collection". Det första plagg vi tog fram var en y-front trosa a la Svea. Till denna fick man en matchande tanktop med texten "Shemale".

Jag tror fortfarande att den hade sålt väldigt bra. Därför skall jag göra några ex och kränga på tennisveckan i Båstad i år. Bara tanken att nån snygg tjej trippar omkring med den texten över brösten får mig att skratta högt.

En låt till dig som mår för bra.

Titel: Din hund är snart död, och ingen gillar dig.

Den finns på riktigt. Det är sant.

Jag bjuder på lunch om ni fixar detta.

Jag fick kritik för mitt förra inlägg. Mitt svar blev följande. Den som översätter detta korrekt till latin bjuder jag på lunch.

Om dig Gonzo, har jag, då du, när jag på grund av trötthet råkade använda en felaktig satsbyggnad, brast i skratt, fått en mycket dålig tanke.

Lycka till! :)

Watch and learn people.

Jag provade denna idag.

- OK, jag tänker säga detta så långsamt som möjligt så att du inte kan missuppfatta mig. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej! (?- slowmotion)

Fick idén när jag såg på Scrubs. Dr Cox har min fulla respekt.

Fungerade det? Ja, men jag skulle inte rekomendera alla att prova det. Jag kommer undan med det för att folk inte orkar säga till mig att jag är fånig.

Dräpande repliker.

Jag gillar att slänga ur mig dräpande repliker. Men det är svårt att komma på nya bra sådana, därför slutar jag efter ett tag att säga dem till personer jag känner. Kan jag inte förolämpa dem på ett bra sätt, tänker jag inte förolämpa de alls.

Dock måste jag säga att meningen "Du är dum" fortfarande fungerar om man lägger till "Vänta bara. Du kommer att bry dig".

Ibland skall man inte hålla med.

Under en diskussion igår med Snaskefar och Pär skulle jag berätta en liten anekdot.

- Jag vet ju hur det känns. Jag har faktiskt också varit hatad.

Snaskefar och Pär svarade omedelbart med att säga "Mmm" och nicka. Det var först några sekunder senare som vi började skratta.

Cykeltaxi...

Jag och Snaskefar åkte cykeltaxi igår. Först tyckte jag det var roligt, sedan fick jag dåligt samvete när chauffören fick ställa sig upp och trampa. Vi vägde uppenbarligen en del. En jäkla tur att han bara behövde cykla från Stortorget till Lundagård.

Cykeln trampades av greve Carl Wachtmeister.

Basket vs handikapp.

Sportfilmer är ofta fyllda med klyschor. Riktigt fåninga klyschor som gör att man sitter och skruvar på sig och tänker "Detta skulle aldrig hända i verkligheten" etc etc.

Men denna killen alltså...

Jag säger inte mer, kolla bara.

http://www.youtube.com/watch?v=Y80BBjJAUaI

Ord som nästan rimmar #10

Hajja - Jaja

Ord som nästan rimmar #9

Aha - Haha

Day of the Triffids.

Kära 70-talister. Minns ni den brittiska miniserien "Day of the Triffids" som gick på svensk tv 84? Om en några oranga växter som sticker en med sin "tunga". Man blir antingen blind eller död. Sedan ställer de sig på en medans man ruttnar och får på så sätt föda.

P.g.a en meteor blir hela världen, förutom några få personer, blinda. Växterna utnyttjar detta faktum och börjar således ta över. Katastrofen är ett faktum.

Trots att det är en BBC-produktion, med allt vad det innebär med taskiga effekter och dålig ljussättning samt lågbudget interiör, måste jag erkänna att jag fortfarande blir fascinerad av denna serie.

Men jag blir inte alls lika skrämd av serien som jag blev när jag var sju.

Finns också som film från 60-talet. Den är inte heller skrämmande längre.

Skulle vara spännande att se om man kunde göra en nyinspelning. Jag tror faktiskt att det hade kunnat bli riktigt bra. Hade passat vår tid väldigt bra.

Bra reklam.

Jag kom på en bra reklam i somras. Man tar bilden på den danska supporten, som sprang in på Parken i Danmark-Sverige matchen, precis när han stirrar galet på domaren och de danska spelarna håller tillbaka honom.

Sedan längst ner i högra hörnet placerar man avsändaren.

Pucko.

Jag tror den annonsen hade vunnit Guldägget.

Bra band.

Jag satt en sen kväll med några goda vänner och drack gingrogg. Peter, som inte sagt ett ljud på 45 minuter säger plötsligt rakt ut i luften.

- Toto, har inte gjort en enda dålig låt.

Han sippade lite på sin drink och tystnade åter. Efter ett tag gick han hem. Jag vet fortfarande inte om han verkligen menade det eller inte.

Ord som nästan rimmar #9

Korv Stroganoff - Korv katastrof

Snarlikt?

Polen - Pålen

Citat, i efterhand.

Jag och Olof pratade förra veckan om hur roligt det vore att hitta på citat i efterhand. Här är några vi kom på.

- Om inte Doris Lessing får nobelpriset i litteratur i år kommer jag att bli sjukt förvånad. 
JR, april 2007

- Jag kan slå vad om att Ulrika Schenström kommer att göra bort sig i år. Typ dricka vin och hångla med en journalist.
Gösta Olsson, januari 2007

- Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Kim Källström sätter sveriges sista mål i em-kvalet.
JR, februari 2007

Hade vi bara haft tid hade vi nog fortsatt ett tag till.


Did I do this?

Jag hade lite bråttom. Jag skulle handla lite vin inför kvällen. Jag tog på mig rocken, min halsduk och mössa. Jag går ut från lägenheten, ut från trapphuset och smäller igen dörren ganska hårt.

POFF!

Plötsligt slocknar alla lampor i alla fönster.

OK, det var bara ett strömavbrott, men dock...tänk om. Tänk om.

Fruktstavning.

- Jag vet visst hur man stavar till bananananananananan...jag vet bara inte när man slutar.

Nu...

Nu kastade jag mina blickar långt bort. Långt bort. Så långt bort man kan komma utan att alldeles komma bort sig.

Oldie but goldie.

Om man någon gång hamnar i en diskussion och vill få ett övertag kan man alltid ta till repliken:

- Ingen gillar dig.

Funkar varje gång. Men du bör känna personen du säger den till, annars kan skadan bli svår att reparera.

Tala är guld.

- Ibland pratar folk så mycket att man blir så irriterad att man bara vill be dem hålla käften.
- Jag brukar ha den effekten på folk.
- Ja, men när du sitter tyst blir man så jävla nervös att nåt är fel på dig.
- ...
- Men det är för att man är van vid att du pratar hela tiden.
- ...
- Lägg av.
- ...
- Vad löjlig du är!
- ...
- Ok, jag går nu. Ses sen.
- ...

Prova detta. Det är kul.

Har ni tänkt på att alla lyssnar på en när man viskar. Speciellt om man talar i mobilen på allmän plats eller på bussen. Man kan reta folk lite genom att slänga in omotiverat intressanta saker i konversationen man har.

- ...jo, men jag gjorde ju slut med henne innan jag fått reda på att hon suttit inne för dråp.
- Nej, de har inte "Mein Kampf". Vad skall jag nu köpa till min svärfar?
- Va? Körde du på ett rådjur? Blev bilen skadad? Inte det? Hur gick det med rådjuret då? Jaha. Men ge dig till mig, så kan jag stycka upp det till dig.
- Hej. Du, sätt 35.000 på "Mr Bongobongo". Hans lopp är om 25 minuter, jag hinner inte fixa det själv.

Ni anar inte hur mycket folk försöker ge sken av att de inte lyssnar.

Eric Johnson.

I Guitar Hero III finns det en låt som heter "Cliffs of Dover" framförd av en kille som heter Eric Johnson. Låten är instrumental, inspelad 1990 och är kort sagt elgitarromasturbation så man blir galen.

Men...

Alla i min bekantskapskrets som jag spelat låten för älskar den. Beror detta på att låten är bra, eller att vi kommit upp i den åldern då instrumental gitarrmusik faktiskt kan uppskattas? Jag hoppas att första alternativet är rätt svar. Jag är nämligen inte mogen för att uppskatta Yngve Malmsten. Än.

Ring klocka ring...

Ja. Alla har väl hört den versionen. Jag skulle gärna vilja höra några andra versioner.

- Pling klocka, pling.
- Blind klocka, blind.
- Rinn klocka, rinn.
- Slim klocka, slim.
- Bling klocka, bling.

Jag låter inte som en svensk, när jag talar engelska.

Träffade på en utbytesstudent som frågade efter vägen för några veckor sedan. Jag började förklara och la till med en ordentlig brittisk brytning varefter följade dialog uppstod.

- ...and then you take a left and there's the pub.
- Thank you. You are really good at speking english. Are you from Sweden?
- Yes I am.
- Wow. You don't sound like you from Sweden.
- That's because I'm currently speaking english.

Ord som nästan rimmar #8

Big Brotherdeltagare - Marginalindivid

RSS 2.0